Verbeter de kwaliteit van je leven: weet wat je wilt


Weet jij wat je wilt? Dat is essentieel voor het verbeteren van je kwaliteit van leven. Daar ben ik van overtuigd. Hoe weet je wat je wilt? Jij bent de enige die daar achter kan komen. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Richting

Weten wat je wilt: het geeft richting aan je leven. Vergelijk het met het bouwen van een huis. Weet je niet wat voor een huis je wilt bouwen? Dan is het lastig bouwen.

Vinden

Wat wil je? Een vraag die dagelijks terugkomt. Wat wil je in je leven? Wat wil je doen op vakantie? Wat wil je vanavond eten? Hoe vind je antwoorden op de ‘wat wil ik’ vragen?

Kiezen

Je kunt ervoor kiezen om antwoorden te vinden. Bijvoorbeeld:

“ik weet het antwoord op mijn vraag: wat voor een werk wil ik doen?”

Kiezen het antwoord te ‘weten’, is de eerste stap naar het daadwerkelijk vinden van het antwoord.

Actie

Soms komt een antwoord vanzelf. Komt een antwoord niet vanzelf? Onderneem dan actie. Investeer in jezelf om achter het antwoord te komen.

Investeren

Ik investeer graag in mijzelf. Waarom? Omdat het loont. Ik kom er (uiteindelijk) altijd achter wat ik wil. Vervolgens doe ik wat ik wil. En dat draagt bij aan het verbeteren van mijn kwaliteit van leven.

Betalen

Wie betaalt mijn investering in mijzelf? Dat doet mijn ‘Persoonlijk ontwikkeling Fonds’. In pay yourself first lees je hoe ik dat doe. Investeren in mijzelf is leuk. Ik weet dat ik zelf de vruchten pluk.

Hulp inschakelen

Het kan fijn zijn om hulp in te schakelen. Vraag vrienden, familie en/of collega’s. Je kunt ook een professionele coach om hulp te vragen. Zij zien jou vaak anders dan dat jij jezelf ziet en dat maakt dat het bruikbare informatie kan opleveren.

Verschil

Door te weten wat je wilt, maak je het verschil in je leven. Je weet welke richting je op gaat. Denk bijvoorbeeld aan je vakantie. Als je weet waar je heen gaat, is het gemakkelijk om op je bestemming aan te komen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.