Hoe ziet jouw maand zonder beperkingen eruit?


 

Stel dat ik de kans krijg om gedurende één maand, volledig gefinancierd, alles te doen wat ik wil, waar ik dat wil en met wie ik dat wil? Hoe ziet mijn maand er dan uit?

Onbeperkt geld

De gedachte onbeperkt toegang te hebben tot geld stemt mij gelukkig. Ik ben verrast dat deze gedachte dit gelukzalige gevoel bij mij teweeg brengt. Helemaal omdat ik weet dat ik al blij word van kosteloze dingen zoals:

  • een blokje om wandelen;
  • samen zijn met mijn lief en zoontje;
  • de zon op mijn lichaam voelen.

De lessen van de mindfulnesstraining die ik volg, komen nu van pas. Ik neem een moment om te voelen welke sensaties ik ervaar in mijn lichaam. Ik merk op dat ik spanning in mijn lichaam voel. Spanning om niet voldoende geld tot mijn beschikking te hebben. Ik besluit deze angst te accepteren. De angst mag er zijn. Ik verzet mij er niet (meer) tegen.

Stel dat

Stel dat ik zo’n kans krijg. Hoe ziet mijn maand er dan uit? Nu ik mij niet meer verzet tegen mijn angst, merk ik dat mijn fantasie de ruimte krijgt en neemt. Hieronder lees je mijn invulling.

Wat

Wat doe ik? Ik voer mijn missie uit: de juiste keuze toegankelijk maken voor mensen. Dat doe ik in ieder geval door:

  • mijn ontdekkingen, ervaringen en wijsheden te delen op CarolinevanBemmel.com;
  • dagelijks een vraag te stellen op mijn Facebook- pagina: “Verbeter de kwaliteit van je leven,” om je eraan te herinneren dat je altijd iets kunt doen om je ervaren gezondheid te verbeteren;
  • antwoorden te vinden op de vraag wat je kunt doen om je gezondheid te ondersteunen. Dit doe ik door gebruik te maken van het internet, door boeken te lezen en door mensen te spreken over wat zij doen om hun gezondheid te ondersteunen.
  • te leren illustreren. Ik krijg privé les van Rongrong. Na haar les kan ik minstens zo goed tekenen als zij. Mijn nieuw verworven kwaliteit gebruik ik om mijn activiteiten zoals hierboven omschreven met beelden te ondersteunen.
Waar

Ik ga reizen, o.a. naar Wenen Dat uitje staat reeds gepland. Naast het ontdekken van de stad, spreek ik met Oostenrijkers over wat zij doen om hun gezondheid te ondersteunen. Het valt mij op dat zij zich relatief meer bewust zijn van het effect van hun leefstijl op hun gezondheid. Bijzonder. Waarom is dat? Heeft het wijnschandaal van 1985, waarbij Oostenrijkse wijnboeren kunstmatig hun witte wijnen zoetten, hieraan bijgedragen? Ik blijf het interessant vinden hoe verschillen, in dit geval tussen landen over het bewustzijn van het effect van leefstijl op gezondheid, ontstaan.

Ik reis ook naar Tel Aviv. Daar zoek ik mijn goede vriendin Judith op. Via Judith kom ik in contact met mensen die ervaring hebben met hoe je je gezondheid kan ondersteunen en die kennis hebben van officiële instituties in het land. Ik vind het interessant om te bespreken hoe zij hun leven leiden. Ook interesseert het me hoe de overheid en bedrijven in het land denken over gezondheid. Het valt mij op dat wat zij daar ‘normaal’ en ‘gezond’ achtten, niet altijd overeenkomt met hoe men in Nederland over vergelijkbare onderwerpen denkt. Het doet me denken aan een artikel dat ik eens las op nu.nl over het omlaag brengen van de alcoholrichtlijn in Vlaanderen. Die richtlijn was tot dan toe per week 21 glazen voor mannen en 14 glazen voor vrouwen. In Nederland ligt dit maximum op 7. Een verschil tussen wat landen aanvaardbaar vinden.

Met wie

Met man lief en zoon reis ik naar Wenen. Naar Tel Aviv weet ik nog niet of ze meegaan. Misschien ga ik wel alleen. Ook mijn ouders en schoonmoeder breng ik een bezoek gedurende de maand. Ik blijf het fijn vinden om tijd met hen door te brengen. Daarnaast ontmoet ik verschillende nieuwe mensen. Het ontmoeten van nieuwe mensen draagt bij aan het vergroten van mijn blikveld. En dat draagt op haar beurt weer bij aan het uitvoeren van mijn missie: de juiste keus toegankelijk maken voor mensen.

Nieuwsgierig

Hoe ziet jouw maand eruit als je je deze kans van een maand lang, volledig gefinancierd mag doen wat je wilt, waar je wilt en met wie je dat wilt? Ik ben benieuwd. Als je wilt, kun je een reactie achterlaten hieronder of kun je mailen naar Contact@CarolinevanBemmel.com

Wil je op de hoogte blijven van mijn ontdekkingen, ervaringen en wijsheden? Laat je mailadres hier achter en ik houd je op de hoogte.

Ken je iemand anders voor wie mijn ervaringen interessant kunnen zijn? Wil je diegene dan wijzen op wat ik doe? Bedankt bij voorbaat!

P.s. Op FB stel ik elke dag een vraag om je eraan te herinneren dat je je kwaliteit van leven kunt verbeteren. Klik hier als je nieuwsgierig bent na de vraag die ik vandaag stel.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.