You always have a choice


In 2016 neem ik het boek ‘The Crystal-Barkley guide to taking charge of your career’ in mijn handen. Ja, het is dat gele boek met grote blauwe letters en dat blije mannetje al rijdend in zijn wortelauto (de illustraties van cartoonist Sam Gross toveren direct weer een lach op mijn gezichtJ).

Ik werk me door de drie hoofdstukken heen: 1. Wie ben ik? 2. Waar ga ik heen? 3. Hoe kom ik daar? In hoofdstuk 2 maak ik de Billboard Exercise. In de oefening krijg ik een week lang een billboard ter beschikking die voor iedereen zichtbaar is. Wat schrijf ik erop? You always have a choice.

Misschien denk je wel eens dat je geen keuze hebt. Dat is niet waar. Je kunt jezelf trainen in het zien van mogelijkheden. En stel dat het je niet zelfstandig lukt, dan zijn er genoeg mensen in de wereld die het talent hebben om mensen zoals jou te helpen bij het zien van je opties. Denk aan vrienden, familie, collega’s of professionals zoals de Nederlander Michael Pilarczyk met zijn Leef je Mooiste Leven en de Amerikaan Tony Robbins met zijn Breakthrough. Ben je net als ik een boekenwurm, dan is het werk van holocaust overleefster Edith Eger “De Keuze” uit 2018 een aanrader.

@Yvonne: bij deze de post. Thanks dat je me stimuleert om naar buiten te treden met mijn visie. Heel leuk! Je bent een topper! En, ik geloof in jouw Stories Worth Sharing! 🙂

boekomslag met titel De Keuze van holocaust overleefster Edith Eger

Leave a Reply

Your email address will not be published.