Intuïtie: Hoe je je Innerlijke Wijsheid kunt gebruiken


Je intuïtie gebruiken. Dat draagt bij aan de kwaliteit van je leven. Daar ben ik van overtuigd. In dit artikel lees je hoe je je innerlijke wijsheid kunt gebruiken.

Intuïtie

Je intuïtie of je Innerlijke Wijsheid. Je kunt het zien als een vorm van ‘weten’. Het komt diep van binnen. Opeens is het er. Duidelijk.

Ervaring

Iedereen heeft (onbewust) ervaring met zijn of haar Innerlijke Wijsheid.

Je weet bijvoorbeeld ‘diep van binnen’ dat:

  • je partner de juiste persoon voor jou is;
  • die baan juist voor jou is;
  • je dat beter niet kunt eten.

Gebruiken

Wil je je intuïtie gebruiken? Dan luister je naar dat stemmetje dat van ver komt. Naar je Innerlijke Wijsheid. En je handelt ernaar.

Obstakels

Het kan zijn dat obstakels verhinderen dat je je intuïtie hoort en/of dat je er naar handelt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je denken of je emoties in de weg zitten.

Denken

Je denken kan ervoor zorgen dat je je Innerlijke Wijsheid niet of minder goed hoort.

Je denkt bijvoorbeeld dat je deze partner nodigt hebt. Dit terwijl je intuïtie tegen je probeert te zeggen dat je beter bij die partner weg kunt gaan. Of je denkt dat je heel veel uren moet (over)werken om je werk in de ogen van je baas goed te doen. Dit terwijl je innerlijke stemmetje zegt dat het goed genoeg is om je werk goed te doen.

Hoor jij je intuïtie niet of minder goed door je denken dat aanwezig is? In “Hoe je de kwaliteit van je leven verhoogt door de gedachten in je hoofd op te ruimen,” lees je hoe je je denken op kunt ruimen.

Emoties

Ook je emoties kunnen een obstakel zijn voor je Innerlijke Wijsheid. Ben je bijvoorbeeld bang voor het oordeel van anderen? Dan is de kans aanwezig dat jij iets doet waarvan je denkt dat je daardoor goedkeuring van anderen krijgt. Dit terwijl je ‘weten’ je zegt dat het juist is om iets anders te doen.

Zitten je emoties jouw intuïtie in de weg? In “Emoties: Je kunt ze gebruiken om je kwaliteit van leven te verbeteren,” lees je hoe je je emoties kunt verwerken.

Samenvatting

Het ervaren van rust en vrede in je hoofd maakt dat je je Innerlijke Wijsheid hoort én kunt gebruiken. Dit bereikt je door alles wat in de weg zit, bijvoorbeeld gedachten en emoties, op te ruimen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.