Gevoelens: hoe je ze gebruikt bij het verbeteren van je kwaliteit van leven.


 

Mijn gevoelens helpen mij bij het verbeteren van mijn kwaliteit van leven. Waarom en hoe ik dat doe, kun je in dit artikel lezen.

Verschil

Onlangs observeerde ik twee dames die zo’n 25 jaar geleden samen in een studentenhuis woonden. Ik merkte een verschil op tussen de dames. De ene dame was blij. De andere dame zag er bezorgd uit.

Confronterend

Nog steeds ben ik in schok door het verschil dat ik observeerde. Het verschil was zo groot. Daarnaast voel ik ook vreugde. Vreugde dat die confronterende situatie mij zo duidelijk liet zien dat je gevoelens aan de buitenkant zichtbaar zijn. Dat je je gevoelens uitstraalt.

Bewustzijn

Het bewustzijn dat je gevoelens op kunt merken, maakt dat je ook iets met die gevoelens kunt doen. Je kunt ze bijvoorbeeld gaan gebruiken om je kwaliteit van leven te verbeteren. Dat is wat ik doe.

Aanpak

Als ik mijn gevoelens gebruik om mijn kwaliteit van leven te verbeteren, pak ik dat vaak zo aan:

  1. Ik kies het eindresultaat dat ik ervaar;
  2. Ik signaleer welke gevoelens ik op dit moment ervaar;
  3. Ik kies wat ik met die gevoelens doe.

Bijvoorbeeld:

  1. Resultaat

Als ik deze tekst op mijn website plaats, ervaar ik blijdschap.

  1. Signaleren

Ik signaleer hoe ik mij nu voel:

  • Bezorgd: vind jij als lezer dit stuk wel goed genoeg?
  • Blijdschap: ik weet diep van binnen dat ik in staat ben om het resultaat waarvoor ik koos te realiseren.

Ik merk op dat mijn bezorgdheid het realiseren van het eindresultaat nu nog in de weg zit.

  1. Kiezen

Door te signaleren wat er nog in de weg zit om je gekozen eindresultaat te ervaren, kun je er vervolgens voor kiezen wat je hiermee wilt doen. In mijn geval zit mijn bezorgdheid mij nog in de weg. Ik kies ervoor om net zo lang door te gaan met het schrijven en aanpassen van deze tekst totdat ik mij vredig voel. Ik weet dat dit vredige gevoel op een moment komt. In dat moment ervaar ik blijdschap. Ik ervaar dan waarvoor ik koos.

Meer

  • Je kunt je gevoelens gebruiken om je kwaliteit van leven te verhogen. Hoe doe jij dat? Je kunt je ervaring met mij delen door een bericht achter te laten op mijn website of door te mailen naar contact@CarolinevanBemmel.com
  • Ken jij iemand die wellicht baat heeft bij dit artikel? Delen mag. Graag zelfs!

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.